Ontdek Judo bij Beentjes Judo-Sport!

Judo. Jouw Sport!

Natuurlijk, wij zijn zelf helemaal gek van judo.
De sport biedt zoveel, dat jij ook enthousiast gaat worden.
Judo geeft je zelfvertrouwen, je leert om jezelf te verdedigen, je lichaam wordt sterker en leniger, je geest krachtiger.

Wil je beginnen met judo? Of heb je al een band, van welke kleur dan ook?
Je bent altijd welkom bij Beentjes Judo-Sport.
Elke judoka kan een zwarte band halen!

Ontdek of judo ook jouw sport is, of pak je ooit geleerde judovaardigheden weer op.
Kom gerust eens langs, samen met je ouders.
Je krijgt voor de proefles een judopak te leen, doet mee met kleuter- of jeugdjudo, leert al meteen wat kneepjes…
tien-tegen-één dat je dan vaker wilt komen. Ook omdat je jezelf bij ons snel thuis voelt!

 

Even voorstellen:

Mijn naam is Eveline Beentjes en ik ben begonnen met lesgeven op 1 oktober  1981. Bij Judo club Randers, daar heb ik mijn eerste ervaringen opgedaan.

Tot 1988 heb ik wedstrijd judo gedaan. Ik heb jaren in de dames kernploeg gezeten en heb uiteindelijk een keer zilver en drie keer brons gewonnen op de Nederlandse kampioenschappen voor senioren. Altijd goed om zelf te ervaren wat nu de kinderen voelen als ze de mat opstappen bij een wedstrijd. Dit is echt een heel ander gevoel dan een voetbalveld oplopen voor een wedstrijd. Nu ben je zelf overal voor verantwoordelijk. En dat is ook weer heel mooi natuurlijk. Door een heup blessure stopte ik met wedstrijd judo en ging mezelf helemaal toeleggen op het lesgeven. 

Nadat ik op andere sportscholen heb lesgegeven ben ik op 1 september 2017 begonnen met mijn eigen judoschool. Al bij het opstarten van de judoschool, had ik direct al een fantastische groep mensen om mij heen, die mij hebben geholpen. Ik zal nooit vergeten hoeveel werk zij verzet hebben. En zonder hen was het ook nooit zo gelopen als nu.

Ik geef nu dus 38 jaar judo en al 38 jaar heb ik het mooiste beroep van de wereld!! Ik heb iedere dag zoveel zin om les te geven, de administratie te doen doen en te coachen. Iedere dag judo is fantastisch.

Natuurlijk  ben ik er best een beetje trots op dat ik een van de weinige vrouwen ben die de 5e dan judo heeft in Nederland. En ik ben een van de weinige die al 38 jaar, alleen van inkomsten van judo kan rondkomen. Ik vind het ook erg leuk dat ik in de examen commissie en de dan graad commissie van Noord Holland zit. Zo blijven we bovendien altijd up to date, en brengen we dit direct over naar onze leerlingen.  Het is een bijzondere uitdaging om jongens en meiden en dames en heren op te leiden voor de zwarte band. Behaal je je zwarte band, dan blijft dat je hele leven bij als iets heel moois.  

Mijn doelen die ik nog heb, zijn: Iedereen die ik lesgeef beter te maken in judo, ze discipline bij te brengen, ze te leren hoe je goed en respectvol met elkaar omgaat, ze vertrouwen mee te geven, ze op te leiden tot zwarte band en zelf ook de 6e dan judo te behalen!