Ouder-Kind Judo

Aan het begin van dit seizoen is Beentjes Judo Sport  gestart met een nieuwe judo vorm.

Iedere zaterdag ochtend (9.15-10.00 uur)  mogen ouders/grootouders met hun (klein) kind de mat op.

Samen spelen, stoeien en met elkaar genieten. En dat uiteraard aangepast aan het bewegingsniveau van uw zoon of dochter. Rollen, duikelen, kruipen, duwen en trekken, het zijn allemaal natuurlijke bewegingen waar kinderen veel behoefte aan hebben. En wat is er leuker dan dit samen met uw kind te beleven? Voor deelname is geen judo ervaring nodig. Op een speelse manier leren ouder en kind de basistechnieken en de bewegingsvormen van het judo. De nadruk ligt op het spelen, veiligheid, geborgenheid en plezier

Tijdens de kennismakingscursus wordt een judo pak gratis – voor zowel ouder(zolang de voorraad strekt)  als kind – in bruikleen gegeven. Ervaar samen het plezier van bewegen! Want elk kind geniet van stoeien met zijn ouders.

Vanaf 3 ½ jaar leren ze al stoeiend val techniekjes en simpele kop rolletjes, die worden geoefend naast eenvoudige judo-technieken. Dat gebeurt in spelvorm, waarbij al wordt gelet op respect voor elkaar en discipline. Vanaf 6 jaar stromen de kinderen door naar jeugd judo.

Jeugdjudo

Er wordt gestart met de basis: groeten, valtechnieken, het maken van judorollen, werptechnieken (zoals been- en heupworpen), grondtechnieken (zoals houdgrepen).

 Tijdens “randories” (oefenwedstrijdjes in de les) worden technieken gebruikt, waarbij ook wordt aangeleerd dat je je trainingsmaatje geen pijn mag doen.

Wedstrijd judo

Junioren en senioren judo

Judo voor beginners en voor gevorderden

Kom eens langs en judo mee. Ook je trainingsmaat is natuurlijk welkom, als je die al hebt. Bij ons kun je recreatief je sport beoefenen, maar ook hard trainen voor toernooien.

Witte banden gaan de judo basis leggen terwijl de hogere banden ook hun uitdagingen krijgen.Er wordt continue op de techniek en op de houding gelet. Zodat iedereen weer iedere week vorderingen maakt.

 Donderdag avond trainen we vanaf 20.15 in de Meent op de tweede verdieping

Ons motto is: “Elke judoka kan een zwarte band halen!”
Bel of stuur een e-mail als je vragen hebt of eens van gedachten wilt wisselen.

 

Bekijk het Lesrooster