Alkmaar, Sportcomplex De Meent

Adres: Terborchlaan 301, Alkmaar

In Alkmaar maakt Beentjes Judo-Sport gebruik van het nieuwe, ultramoderne sportcomplex De Meent. Dit is gemakkelijk bereikbaar, ook veilig als je met de fiets komt: onder de ringweg Alkmaar door via het fietstunneltje dat uitkomt bij het Willem Blaeu. Ouders kunnen in deze zaal meekijken naar de vorderingen en prestaties van hun judo-jongens en meiden. Of natuurlijk een baantje trekken op IJsbaan De Meent!

Let op: woensdag, spiegelzaal 1e verdieping.     Donderdag schermzaal 2e verdieping.     Vrijdag en zaterdag Multisportzaal 1e verdieping.

 • Gratis parkeren
 • Iets drinken of eten? Loop binnen bij TRCK

Trainingstijden dinsdag:

 • 16.00-17.00 uur 5, 6 en 7 jaar
 • 17.00-18.00 uur 8, jaar en ouder.
 •  
 • Trainingstijden woensdag:
 • 16.00-17.00 uur 5, 6 en 7 jaar
 • 17.00-18.00 uur 8, jaar en ouder.

Trainingstijden donderdag:

 • 19:00-20:00 uur  Braziliaans Jiu-Jitsu vanaf 8 jaar
 • 20.15-21.30 uur volwassen judo. Beginners en opleiding tot zwarte band.

Trainingstijden vrijdag:

 • 15.45-16.45 uur 5, 6, 7 en 8 jaar
 • 16.450-18:00 uur jeugd selectie
 • 18:00-19:15 uur selectie hogere banden

Trainingstijden zaterdag:

 • 09:15-10:00 uur ouder -kind judo. Judoka’s 3½ tot en met 5 jaar. NIEUW IN ALKMAAR!
 • 10:00-11:00 uur 5, 6 en 7 jaar.
 • 11:00-12:00 uur 8 jaar en ouder

Judo bij Beentjes Judo-Sport

 • Judo is een Japanse verdedigingssport voor jongens en meisjes, voor beginners en gevorderden. Kleuterjudo kan al vanaf 3 ½ jaar, maar je kunt ook aansluiten bij de jeugdjudo voor 6-jarigen en ouder.
 • Judo vergroot het zelfvertrouwen, ontwikkelt de motoriek en coördinatie, en is goed voor het contact met leeftijdsgenootjes. Meisjes en jongens trainen samen.
 • Je kunt recreatief judoën, maar jezelf ook uitdagen door aan wedstrijden mee te doen. Probeer het maar, dan zie je hoe leuk dat is. En spannend, ook voor je ouders!
 • Leer je steeds meer worpen en wil je steeds beter worden? Door goed te oefenen tijdens de training, kun je een steeds hogere band halen. Tussen door behaal je, tijdens de les, door goed je best te doen slippen aan je band.
 • Iedere judoka kan in principe een zwarte band halen. Hoe gaaf is dat! Je traint er wel jaren voor, maar een zwarte band is iets waar je je hele leven plezier van hebt en trots op mag zijn. Ben je ooit tot bijvoorbeeld een groene, blauwe of bruine band gekomen en wil je nu gaan voor die felbegeerde zwarte band? Kom dan bij ons trainen, met de nodige inzet en genoeg enthousiasme begeleiden we je graag naar deze mijlpaal in je judo carrière.

Ouder – kind judo. Nieuw in Alkmaar!

Op zaterdag 31 augustus start Beentjes Judo Sport met een nieuwe judo vorm. Iedere zaterdag ochtend mogen ouders/grootouders met hun (klein) kind de mat op.

Samen spelen, stoeien en met elkaar genieten. En dat uiteraard aangepast aan het bewegingsniveau van uw zoon of dochter. Rollen, duikelen, kruipen, duwen en trekken, het zijn allemaal natuurlijke bewegingen waar kinderen veel behoefte aan hebben. En wat is er leuker dan dit samen met uw kind te beleven? Voor deelname is geen judo ervaring nodig. Op een speelse manier leren ouder en kind de basistechnieken en de bewegingsvormen van het judo. De nadruk ligt op het spelen, veiligheid, geborgenheid en plezier

Tijdens de kennismakings cursus wordt een judopak gratis – voor zowel ouder(zolang de voorraad strekt)  als kind – in bruikleen gegeven. Ervaar samen het plezier van bewegen! Want elk kind geniet van stoeien met zijn ouders.

Vanaf 3 ½ jaar leren ze al stoeiend valtechniekjes en simpele koprolletjes, die worden geoefend naast eenvoudige judo-technieken. Dat gebeurt in spelvorm, waarbij al wordt gelet op respect voor elkaar en discipline. Vanaf 6 jaar stromen de kinderen door naar jeugdjudo.

Jeugdjudo

Er wordt gestart met de basis: groeten, valtechnieken, het maken van judorollen, werptechnieken (zoals been- en heupworpen), grondtechnieken (zoals houdgrepen). Tijdens “randories” worden technieken gebruikt, waarbij ook wordt aangeleerd dat je je trainingsmaat geen pijn mag doen.

Alle kinderen geslaagd voor hun judoband examen!

En als ik een gevorderde judoka ben?

Kom eens langs en judo mee. Ook je trainingsmaat is natuurlijk welkom, als je die al hebt. Bij ons kun je recreatief je sport beoefenen, maar ook trainen om aan toernooien mee te doen.

Elke vrijdag van 18.00 – 19.15 uur geven we wedstrijdtraining in De Meent. Op hetzelfde tijdstip kun je ook gerichte zwarte band training volgen. Wil je gaan voor die felbegeerde zwarte band?

Ons motto is: “Elke judoka kan een zwarte band halen!”
Bel of stuur een e-mail als je vragen hebt of eens van gedachten wilt wisselen.

Doen jullie ook mee aan de Westfriese Judocompetitie?

In het seizoen 2017-2018 hebben we voor het eerst deelgenomen aan de West Friese Competitie. We draaiden de wedstrijden in de 2e klassen. We werden direct al kampioen en sloegen een jaar later de 1e klasse over en werden in de hoofdklassen geplaatst. Heel verrassend was het, dat het vrienden team het zilver won achter het gerenommeerde Kenamyu uit Haarlem.

Dit seizoen 2019-2020 gaan we voor goud, maar vooral voor het plezier wat we er aan beleven en de sportiviteit met elkaar.

Alle judoka’s die in het team staan, hebben stuk voor stuk les gehad van Eveline Beentjes. Ook met dit team is er “een sterke band met vertrouwen”

Het is echt een super leuk vriendenteam, judoka’s die ook buiten het judo regelmatig met elkaar optrekken.
Heb je belangstelling om mee te doen in ons team? Bel dan Coen Stoop: 06 – 1999369

.